Powered by

Energy Pitch

Begeleiden van initiatieven naar een succesvol project

Deelnemende energiecollectieven

IM@Overijssel

Provincie Overijssel

Energy Pitch

Al jaren ondersteunt Natuur en Milieu Overijssel lokale energie-initiatieven. Om hen op eens op een andere manier uit te dagen hebben wij de Energy Pitch in het leven geroepen. In 2016 werd alweer de vijfde editie georganiseerd.

De Energy Pitch is een wedstrijdvorm voor lokale energie-initiatieven waarin ze in snel tempo tot een business case komen. Deze pitchen zij vervolgens tijdens een symposium aan de jury. Onderweg krijgen zij individuele begeleiding, trainingen hoe je pitcht, ondersteuning bij communicatie en veel media aandacht. Of zoals we ook wel zeggen ‘de reis is de prijs’. Uiteraard valt er met de pitch zelf ook iets te winnen om het plan verder door te ontwikkelen en tot uitvoer te brengen.

Doel
Het doel van de Energie Pitch is om de lokale energie-initiatieven in snel tempo verder op weg te helpen en te professionaliseren.

Wat we doen
De Energy Pitch wordt ingestoken vanuit een thema dat wij in samenspraak met de Provincie bepalen. Vervolgens gaan we de provincie in en proberen we zoveel mogelijk initiatiefnemers enthousiast te maken om deel te nemen. De inzendingen worden beoordeeld door een selectiecommissie. De initiatieven die doorgaan krijgen individuele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun plan. Daarvoor hebben we diverse tools en handvatten beschikbaar.

Een tweede selectie volgt waarin we de finalisten bepalen. De individuele begeleiding loopt daarna door voor alle initiatieven, maar alleen de finalisten krijgen speciale media-aandacht en trainingen. Zij worden dan in korte tijd klaargestoomd om de plannen kort, bondig en aansprekend te kunnen pitchen.

Op de dag van het symposium geven zij ieder een pitch voor een professionele jury, met experts uit het vakgebied. Aan het eind van de avond gaat er een winnaar naar huis die verder geholpen om het plan tot uitvoer te brengen.

Natuur en Milieu Overijssel is de trekker voor de Energy Pitch. We ontzorgen de opdrachtgever hierin volledig. We organiseren de werving, de selecties van deelnemers, stellen de jury samen, organiseren media-aandacht en communicatie, geven de pitch-trainingen en verzorgen het symposium. Dit alles uiteraard in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel.

Meer informatie

De Energieservicepunten van de Natuur en Milieufederaties bieden handige tools en producten om ook uw initiatief een kickstart te geven.