Powered by

Het Zon Effect

Haal er samen meer energie uit

Diverse sportverenigingen

Coöperatie Zeeuwind, uitvoerende bedrijven

Het Zon Effect: samen zonnepanelen aanschaffen

Samen met de coöperatie Zeeuwind organiseert de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) de gezamenlijke inkoopactie ‘Het Zon Effect’. Dit is sinds de start in 2012 het meest succesvolle zonne-energieproject voor particulieren in Zeeland. Door Het Zon Effect worden mensen die zonnepanelen willen aanschaffen, ontzorgd. In 2015 is 16,4% van de totale hoeveelheid zonne-energie in Zeeland via Het Zon Effect gerealiseerd.

Doel
Het Zon Effect stelt inwoners in staat om met behulp van objectieve informatie gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Op deze manier werken we aan meer zonne-energie in Zeeland.

Wat we doen
Het Zon Effect organiseert informatiebijeenkomsten voor inwoners over zonne-energie en de aanschaf van zonnepanelen. De inwoners van Zeeland wordt objectieve informatie aangeboden. Zij kunnen erop vertrouwen dat zij via deze gezamenlijke inkoopactie tegen een scherp tarief, kwalitatief goede producten aanschaffen.

Naast de inkoopactie voor particulieren is in 2015 en 2016 een wedstrijd voor (sport)verenigingen georganiseerd. Hiermee wilden we de voordelen van zonne-energie meer bekend maken bij verenigingen en hun leden. Jaarlijks winnen twee verenigingen een gratis set van 10 zonnepanelen voor op hun clubgebouw.

Tot nu toe zijn er vanuit Het Zon Effect meer dan 35 informatieavonden gehouden over zonne-energie, hebben 2.349 huishoudens zonnepanelen aangeschaft en zijn in totaal meer dan 25.000 zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 7 MW.

De ZMf voert Het Zon Effect uit, organiseert de informatiebijeenkomsten en regelt samen met Zeeuwind de aankoop van zonnepanelen.

Meer informatie
Website Het Zon Effect

De Energieservicepunten van de Natuur en Milieufederaties bieden handige tools en producten om ook uw initiatief een kickstart te geven.