Powered by

Zon Zoekt Drent

Iedereen aan de zonne-energie

Diverse Drentse energie-initiatieven

Diverse leveranciers van zonnepanelen

Provincie Drenthe, Drentse gemeenten

Zon Zoekt Drent

Particulieren die geïnteresseerd zijn in Zonnepanelen zien vaak ‘door de bomen het bos niet meer’. Veel aanbieders van zonnepanelen, diverse financiële mogelijkheden en elkaar tegensprekende verhalen. De Natuur en Milieufederatie Drenthe vond het daarom tijd voor een onafhankelijke, informerende zonnecampagne in Drenthe.

Doel
Particuliere woningbezitters in Drenthe kennis laten maken met de mogelijkheden van zon op het eigen dak en hen bekend maken met regionale bedrijven, en de provinciale Zonne-lening.

Wat we doen
In vrijwel alle Drentse gemeenten hebben wij een of meerdere informatieavonden georganiseerd. Op de avonden kreeg de bezoeker algemene informatie over zonnepanelen en over het financieren ervan via de Drentse Zonnelening. Op de bedrijvenmarkt na afloop werd kennis gemaakt met bedrijven en producten en konden de mensen bedrijven uitnodigen voor een offerte aan huis. Ook was daar altijd een stand aanwezig met onafhankelijke informatie over zonne- energie. Een belangrijke rol speelden de ervaringsdeskundigen: inwoners die al zonnepanelen hadden liggen en met bezoekers hun ervaringen konden delen.

Duizenden mensen hebben in de afgelopen jaren een zonne-avond bezocht. Naar aanleiding van de avonden zijn vele honderden extra zonne-installaties geplaatst. Bedrijven hebben door de avonden kunnen werken aan hun bekendheid en aan hun omzet. Zo hebben we met elkaar gewerkt aan flink meer zonne-energie bij huishoudens in Drenthe.

De Natuur en Milieufederatie heeft de zonnecampagne bedacht en voor het Drents Energieloket uitgevoerd. We organiseerde de informatie-avonden, betrokken de bedrijven en regelden samen met Gemeenten de communicatie en de informatievoorziening.

Meer informatie
Website Zon zoekt Drent

De Energieservicepunten van de Natuur en Milieufederaties bieden handige tools en producten om ook uw initiatief een kickstart te geven.