Hieronder vindt u een greep uit de initiatieven die de Natuur en Milieufederaties samen met collectieven, bedrijven en overheden hebben ontplooid. Kies een of meerdere tags om in ons curriculum te kijken en laat u inspireren. Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen wat we voor u kunnen betekenen.
In het Energieloket geven we onafhankelijke informatie en gericht advies aan particuliere woningbezitters over energiebesparing en duurzame energie.
Met Het Zon Effect ontzorgen we inwoners die zon op hun dak willen: we geven onafhankelijke advies en organiseren een collectieve inkoopactie.
In de energiewerkplaats brengen we beginnende en gevorderde initiatieven bijeen om samen te werken aan lokale energie in het eigen dorp.
Door het vormen van de Energie Alliantie verbinden we partijen die het verschil kunnen en willen maken om de gezamenlijke energiedoelen te realiseren.
De energiecoaches die wij opleiden adviseren woningeigenaren op een laagdrempelige manier over energiebesparing en comfortabeler wonen.
Tijdens de Energy Pitch presenteren initiatiefnemers hun plan. In het voortraject begeleiden we ze om te komen tot een goed business plan.
We organiseren een werkplaats waar initiatiefnemers kennis en ervaring uitwisselen over zonprojecten en samen naar oplossingen zoeken voor knelpunten.
RescoopZH zorgt dat daar waar zoeklocaties worden aangewezen voor windenergie de omwonenden een positie hebben vroegtijdig in de planvorming.
We helpen sportverenigingen en andere groepen bij het opzetten van energieprojecten waarvan niet alleen de club profiteert maar ook de leden.
We helpen bedrijven om te voldoen aan de wettelijke eisen voor energiebesparing, maar laten ze ook zien wat ze nog meer kunnen doen.
We dagen studenten uit om energie te besparen in hun eigen studentenhuis met ludieke activiteiten via de Eco Crazy Studentenbattle.
We begeleiden de lokale energiedialoog tussen partijen met verschillende belangen om uitdagingen en knelpunten bloot te leggen en partijen bij elkaar te brengen.
Met een tour langs succesvolle voorbeeldprojecten inspireren we mensen, bedrijven en overheden en motiveren we ze om zelf ook in actie te komen.
We brengen huurders, woningcorporaties en gemeenten bijeen zodat concrete afspraken worden gemaakt over energiebesparing in de huursector.
We werken aan windenergie met oog voor de omgeving. Zo vinden we het belangrijk dat de lokale gemeenschap kan meedelen in de opbrengsten.
Met de campagne Zon zoekt Drent informeren we woningbezitters over zonne-panelen en brengen we ze in contact met lokale aanbieders.
We werven energieambassadeurs en leiden ze op om mensen in hun omgeving enthousiast maken en adviseren over energiebesparing.
Met de Energy Challenges dagen we scholieren uit slim met energie om te gaan. In competitieverband gaan ze de uitdaging aan om op school energie te besparen.
De energierekening is voor veel sportverenigingen een hoge kostenpost. We helpen de vereniging en haar leden met het besparen van energie.
Bij de realisatie van windparken zorgen we niet alleen dat deze goed in het landschap passen. We werken ook aan participatie zodat de omgeving kan meeprofiteren.
Met onze eigen ontwikkelde aanpak helpen we bewonersgroepen opstarten en ondersteunen hen bij het maken en uitvoeren van hun plannen.
We stimuleren sportverenigingen om zonnepanelen op hun accommodatie te leggen, brengen de mogelijkheden in kaart en helpen ze in het aanschaftraject.
Met de postcoderoospremie helpen we een aantal kansrijke lokale energie-initiatieven hun project te realiseren om zo meer praktijkervaring op te doen.
Met de CO2 Bank leggen we een slimme verbinding tussen lokale energieprojecten en bedrijven/mensen die regionaal hun CO2-uitstoot willen compenseren.
In Boer zoekt Buur laten we omwonende investeren in het verduurzamen van een boerenbedrijf. In ruil krijgen zijn lokaal geproduceerde producten.
Met gemeenten en andere stakeholders doorlopen we een aantal stappen om te komen tot een gezamenlijke routekaart naar een klimaatneutrale gemeente.
Via een aantal workshops helpen we lokale initiatiefnemers om hun ideeën om te zetten in een concreet projectplan waar ze direct mee aan de slag kunnen.