Powered by

Het Energie Initiatief

De Natuur en Milieufederaties spelen een belangrijke rol bij de uitrol van lokale duurzame energie in de provincies. Met de Energieservicepunten ondersteunen wij sinds 2011 lokale energiegroepen met eerstelijnshulp, het bijbrengen van kennis en het organiseren van uitwisselingsmomenten. We brengen lokale initiatiefnemers, overheden, netbeheerders, bedrijven en woningcorporaties met elkaar in contact en ontwikkelen samen activiteiten. De Natuur en Milieufederaties zijn betrokken bij vele energieprojecten door heel Nederland. Op deze manier werken we aan ons doel: het in positie brengen van bewoners en collectieven om een duurzame energiehuishouding te kunnen realiseren.

Wat de Natuur en Milieufederaties voor u als collectief kunnen betekenen

Initiatieven van inwoners ondersteunen wij met kennis en netwerk. We hebben in de afgelopen jaren vele initiatieven actief ondersteund bij de oprichting en bij de uitvoering van hun plannen. Ook hebben wij een sterk lokaal, regionaal en landelijk netwerk opgebouwd met lokale energie-initiatieven, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. U kunt als initiatiefnemer bij ons terecht voor ondersteuning bij het maken en uitvoeren van allerhande plannen en ambities: of u nu energie wilt besparen met uw buurt, een gezamenlijke energiecentrale wilt ontwikkelen of op een andere manier coöperatief aan de slag wilt met energie. Wij zijn er voor u en hebben vele voorbeelden uit het land zodat u niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wat de Natuur en Milieufederaties voor u als overheid kunnen betekenen

De Natuur en Milieufederaties staan midden in de samenleving. Wij kennen de lokale en regionale projecten van inwoners en bedrijven en hebben jarenlange ervaring met het opzetten en begeleiden van maatschappelijke projecten. Wij helpen gemeenten en provincies met het betrekken van inwoners en lokale initiatieven bij beleidsuitvoering. We zetten samen met u relevante campagnes en projecten op. Door onze samenwerking met Bespaar Lokaal hebben we een prima beeld van de woningvoorraad en de mogelijkheden in uw gebied. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wat de Natuur en Milieufederaties voor u als bedrijf/organisatie kunnen betekenen

De Natuur en Milieufederaties kennen de mensen, zowel bij lokale en regionale initiatieven als bij de overheden. Wij werken samen met hen in allerhande projecten en lokale campagnes. We spelen in verscheidene provincies een rol bij de regionale Energieloketten en in het aanjagen van de vraag naar energiebesparing en duurzame energie. Ook zetten we in samenwerking met overheden en bedrijven graag pilotprojecten op. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

De Energieservicepunten van de Natuur en Milieufederaties bieden handige tools en producten om ook uw initiatief een kickstart te geven.